KOVOX Kft.  
    A megoldás minden helyzetre
  CSÚSZIK??? Tegyen ellene! Széles csúszásgátló szalag választék, kitünő ár és magas minőség.
  Főoldal | Rólunk TermékeinkIparágak szerint | Specialitások | Akció | Elérhetőség
  Termékeink:

  » Fejvédelem

  » Szemvédelem

  » Arcvédelem

  » Hallásvédelem

  » Légzésvédelem

  » Kézvédelem,
     alkarvédelem

  » Lábvédelem

  » Hegesztésvédelem

  » Hűtött, fűtött ruházat

  » Munkaruházat,
     formaruházat

  » Egyszerhasználatos
     ruházat

  » Kötények

  » Vegyvédelmi ruházat

  » Lángálló, tűzálló
     (éghetetlen) ruházat

  » Hűtőházi ruházat

  » Esőálló ruházat

  » Jólláthatósági
     ruházat

  » Nagynyomású
     vízsugár elleni
     védelem

  » ESD védelem

  » Nagyfeszültség és ív
     elleni védőeszközök

  » Tisztasági, beléptető
     szennyfogó szőnyeg

  » Padlóborítások

  » Csúszásgátló szalag,
     lapok, alakzatok

  » Elcsúszásvédelem
     elfáradás elleni
     védőszőnyegek

  » Zuhanásvédelem

  » Ízületi védők,
     nyomási trauma
     ellen védők

  » Kizáró eszközök

  » Jelölőszalagok

  » Személyi higiéne,
     kézápoló szerek,
     ipari tisztítószerek

  » Mosdó, WC kellékek
     adagolók, szárítók,
     tárolók, stb.

  » Hulladékgyűjtő
     tartályok

  » Elsősegély dobozok

  » UV fénnyel sterilező

  » Szemzuhany,
     mentesítő zuhany

  » Mentesítő sátor,
     katasztrófavédelmi
     sátor

  » Ujjvédő géz

  » Víz-, robbanás-
     törésbiztos lámpák

  » Víz-, törésálló
     dobozok, ládák

  » Közúti védőeszközök

  » Tűzoltókészülékek,
     tűzjelzők
ÜZEMCSARNOK?
RAKTÁR?

ELEGE VAN
AZ ÁLLANDÓAN

- felszakadozó
- nehezen eltávolítható
  foszlányokat hagyó
- rálépve nem érzékel-
  hető
- havonta lecserélendő
- csúszós felszínű
- állandósult gondot
  jelentő

JELÖLŐ-
SZALAGOK-
BÓL?

AKKOR
VÁLTSON!
VISSZA ELÉRHETŐSÉGKÓROKOZÓK ELLENI VÉDELEM (pl. H1N1)
(a védelem valós módja és a védelemre feleslegesen
elszórt pénzek)

BÁR SZÁMOS CÉG KÍNÁLJA ALKHOL ALAPÚ GÉLJEIKET, PEDIG BIZONYÍTOTTAN, SOKSZOROSAN JOBB TERMÉK IS LÉTEZIK UGYANAZON AZ ÁRON:
AZ ALKOHOL HAB
(OTH engedély folyamatban, várhatóan 2009.decemberére - addig forgalmazása még nem lehetséges)


Naponta láthatjuk, hogyan terjed az új influenza járvány, és miképpen próbálnak védekezni ellene intézményekben, iskolákban, óvodákban, gyárakban.
Sajnálatos, de tény: sok helyen a látott védekezési kísérletek elégtelenek, a legtöbb helyen minden szakmai tudás nélkül próbálnak védekezni, sőt felmerül, hogy a haszon reményében néhányan erkölcstelenül terjesztik termékeiket a növekvő eladás reményében. Minél olcsóbb a megoldás, annál inkább. Ami csak felesleges pénzkidobás a takarékosság nevében...
Mert itt is igaz: olcsó húsnak híg a leve.
Az elégtelen tisztítóerejű szappanok elégtelen tisztítást végeznek, a nem steril törülközők használta felveti az egymásnak átadott vírusok, baktériumok lehetőségét, a lecsöpögő, szétfolyó, egy kézmosáshoz nagy adagolású szappanok hiába olcsók literre, felhasználás szempontjából csak pénzszórást jelentenek, és sokszor teljes dilettantizmusról tanúskodnak.
A szakmai korrektség csakis szakmailag képzett és fejlett forrásból eredhet.
Ehhez pedig a legjobb kiindulási alap az ENSZ egészségügyi szervezetének (WHO) ajánlása a H1N1 vírussal kapcsolatban (mely az egyéb fertőző betegségek terjedésére is igaz):

  • Tisztítsa kezét rendszeresen
  • Mossa kezét vízzel és szappannal, és alaposan szárítsa
  • Használjon alkohol bázisú tiszítót, ha nincsen azonnali hozzáférése a vízhez és szappanhoz

(WHO - World Health Organization, 2009 május 2.)

ÖN mire költi a védekezésre szánt pénzét? Megéri?
Rossz szappanra és papírtörlőre, kevésbé hatékony fertőtlenítő gélekre kidobott pénzét miért nem használja fel hatékonyan?

Szappan:
A szappanok "csak" a lemosást biztosítják. Ez a kórokozók kb. 90%-át távoplítja el a kézről.
A szappan lehet, hagyományos szappan, ez a tisztítás mellett az egymás utáni felhasználóknak át is ad kórokozókat.
A szappan lehet folyékony szappan, adagolóval. Ez elvben a szappannal nem ad át egymásnak kórokozókat (az adagoló nyomógombjával igen, de jó szappan esetén az azonnal le is mosható), de a rossz adagolóknál az adagoló résnél egymásra kenik a felhasználók. A folyékony szappanok lecsöppennek, a környezetet gusztustalan formában hagyják, az elcsöpögés az adagolóban is, és a kézmosáskor is jelentős pazarlást okoz, a szappan jelentős része nem a kézen végzi.
A szappan lehet adagolóból egyből hab formában kikerülő szappan. Ez hatékony, takaráékos, nem kenődik szét, nem hagy nyálkás maradványokat, a hab forma erős tisztító hatással rendelkezik.
A fogyásokat figyelmbe véve, mindenlképpen a hab formájú, jó minőségi szappanokat javasoljuk, az elavult, pénzpazarló megoldások helyett. Cégünk kiváló, hab alakú szappanokat forgalmaz. (kérje ismertetőnket)

Törölköző:
A közös törölköző egyben biztosítja az egymásnak átadott kórokozókat is. Mivel a szappanos kézmosás kb. 90%-os kórokozó-megtisztítást eredményez, így a közös törölköző jelentősn lecsökkenti a hatékonyságot.
Az egyszerhasználatos papírtörölköző, vagy az adagolós textiltörlő megszűnteti a törléskor a kórokozók egymásnak átadását. Így sokak választják ezt a megoldást. Azonban BIZTOS-e Ön abban, hogy ezt a költséget valóban hatékonyan használta-e fel, amikor erre költötte pénzét??? Nem. Bizony nem. Ez ugyanis csak ezt a 90%-os lemosást őrzi meg. Ennél ezt a pénzt jobban is elköltheti, vagy akár meg is takaríthat, miközben a környezetet is jobban védi, nem tárol jelentős térfogatot, és termel jelentős hulladékot, mely elszállítása újabb, a kalkulációkból a forgalmazók által nem véletlenül nem emlegetett költség..

Fertőtlenítés:
A fertőtlenítést a maradék kórokozók elpusztítása jelenti. Erre jelenleg elsősorban az alkohol alapú szerek javasoltak. Ezek a kórokozókat jellemzően 99,99%-ban pusztítják el.
Ezek a kézről elpárolognak, tehát utána már törlőket nem kell alkalmazni. Ezért akár egy jó minőségű kézmosás után használt közös törölköző sem terjeszti a fertőző ágenseket, ha utána alkoholos fertőtlenítőt használ. Ezzel a papírtörlőkkel elért 90%-os tisztítást bőven meghaladva, ugyanannyiból vagy olcsóbban 99,99 (vagy HAB esetén 99,999%-os) fertőzésmentességet érhet el. Ez ezerszeres-tízezerszeres hatékonyság, ugyanabból a pénzből. Az Ön intézménye mégis melyiket választja?
A hagyományos alkoholos gélek, sűrítő adalékaik révén, azonban ragacsos felszínt hagynak maguk után, és elfolyásuk, lecseppenésük révén egy részük használat nélküli kiadási veszteség.
Minderre nyújt megoldást az alkohol alapú hab.


Az alkohol alapú tisztítószerek zöme gél alapú, ez az amit a legtöbben ismernek, mivel eddig ez a technológia állt csak rendelkezésre. Az alkohol alapú hab ehhez képest jóval nagyobb hatású, szabadalmaztatott termék, melyet egyedül a DEB kínál.

Összehasonlításul:

Alkohol alapú gélek

Alkohol alapú hab (DEB szabadalom)

Régebbi technológiák Újabb technológia
A gyengébb minőségű termékek kiszárítják a bőrt Bőrápoló, hidreatáló anyagokkal ápolja, simává teszi a bőrt
A bőr felszínén rosszabbul oszlanak el, a redőkbe és körmök alá kevésbé jutnak el A bőr felszínén  4-szer jobban jobban oszlik el, jól eljut a redőkbe és körmök alá
Rátapadnak az adagolóra, eltömeszelhetik azt, ezzel akadályozzák az elégséges adagok kijutását Az adagoló végén nem marad, nem gyülemlik fel
Lecsöppennek az adagolóból, a kézre kerülve elfolynak, lecsöppennek, felesleges túlfogyást eredményezve Nem csöppen le, pontosan adagolható, a teljes mennyiség a kézen marad, takarékos
Polimer tartalmuk révén ragacsos maradványt hagynak a kézen. Nem hagy ragacsot a kézen, elpárolgása után a kéz száraz és kórokozó-mentes, akár élelmiszereket is megérinthetünk
Nincsen "hab-hatás", a kórokozókat nem emelik el a bőrről, a kórokozó telepeket kevésbé veszik körbe Hab-hatás, a kórokozók jobban elválnak
Hatáskifejtésük lassúbb Hatásukat gyorsabban fejti ki
Sűrűsítő anyagokat tartalmaz, melyek felgyülemlenek a kézen az egymás utáni használatok során Nem tartalmaz sűrűsítő adalékokat
Kórokozó ölő hatásuk kisebb mint a habé (jellemzően 99,99%) Kórokozó ölő hatása 10-szer erősebb (99,999%)
A felhasználók közt (akik a habot is ismerik) népszerűsége 16% A felhasználók közt (akik a gélt is ismerik) népszerűsége 84%Az alkoholos hab, az alkoholos gél és a szappan mikroszkópos szerkezete
Látható, hogy a hab mennyivel jobb felületi eloszlást biztosít (habstruktúra miatt nagyon nagy felület kis térben), míg a gél gyakorlatilag homogén massza, így nehezebben oszlik el


A 99,99% és 99,999% közt a különbség tízszeres, és ez igen jelentős szám a fertőzések terjedésével kapcsolatban, mert ÉPPEN ez a tízszeres tényező az, ami a fertőzések átadásának veszélyét valójában jelentéktelenné teszi. Nem véletlen, hogy az élelmiszerügyi rendszabályok is ezt az "ötkilences" 99,999%-ot tartják elfogadhatónak.

A fentiek miatt mindenképpen javasolt (étkezők, iskolák, bankok, közösségi létesítmények, stb.) területén az alkohol alapú hab-fertőtlenítők elhelyezése, hogy a kéz felszínén megtapadó kórokozókat elpusztítsuk.

Az alkohol alapú hab a kéz felszínéről gyorsan elpárolog, nem igényel kéztörlést. Használata után a bőr selymes marad, nem szárad ki (kézáplót tartalmaz). A hab cellái a szenyeződéseket, kórokozókat fokozottan lepik el. A bőr fertőtlenítését úgy végzi el, hogy utána külön mosás és törlés nem szükséges. Ezenközben a bőrt puhává, ápolttá teszi.

Így az alkohol alapú hab minden más megoldáshoz képest hatékonyabb, gazdaságosabb (beleértve az alkohol alapú gél alkalmazásait).

Tárgyak, élelmiszerek felszínének fertőtlenítéséhez viszont elsősorban az UV fénnyel fertőtlenítő lámpát javasoljuk.


UV fénnyel fertőtlenítő kézi készülék

Alkohol alapú fertőtlenítő habUV-LÁMPÁS HORDOZHATÓ KÉZI FERTŐTLENÍTŐ

Ibolyántúli fénnyel fertőtlenítő, hordozható készülék.
Közismert, hogy otthonunkban, környezetünkben számos kórokozó mikroorganizmus él. Ezek sokszor a közösen használt tárgyakkal kerülnek testünkre, majd szervezetünkbe. Lakásban, munakhelyen, járművekben és minden közösségileg használt zárt térben ezen mikroorganizmusok jóval nagyobb számban szaporodnak el.
Így különösen fertőzőttek lehetnek kapcsolók, fogantyúk, kilincsek, mellékhelyiségek, csapok, ülések, telefonok, billentyűzetek, továbbá nem kellőképpen kezelt evőeszközök, játékok, élelmiszerek, sőt akár maguk a tisztálkodási, szépészeti és gyógyászati eszközök is.
Mindezen tárgyak felületi kezelésére lehet alkalmas a hordozható fertőtlenítő készülék.

A marokkészülék mérete kicsi, kb. mint egy mobiltelefon, így zsebben, táskában is hordható.
Ideális otthon és munkahelyen, vagy szabadidős tevékenységekkor egyaránt. Vegyszermentes.

10 másodperc alatt biztonsággal elöli a vírusok és baktériumok 99,99%-át.

Működése során UVA, UVB és UVC sugarakat bocsát ki, mellyel az élő sejtek és vírusok DNS-ét roncsolja. Így gombák, baktériumok, vírusok ellen is használható.
Nem használ vegyszereket, nem terheli környezetét ártalmas anyagokkal.
Becsült működési idő: 4000 óra.
10 másodperces automata kapcsolóval.
2 AAA elemmel kb. 300  tízmásodperces fertőtlenítésre alkalmas.

Az UV sugarakkal való fertőtlenítést már a vízrendszerek tisztítására is alkalmazzák, mivel nem terheli káros vegyszerekkel környezetünket. A kézi fertőtlenítő szabadalmazott újítása, hogy nem csak monofrekvenciájú UVC sugarakat használ, hanem a teljes UV spektrumot felhasználja a sterilező folyamat során. Így a hagyományos germicid lámpákkal szemben jóval rövidebb idő alatt érhető el a fertőtlenítő hatás.


Baktériumtenyészet.
A felső sor az eszközzel kezelt, az alsó a kezeletlen tenyészetet mutatja.

 


Felhasználási példák:

Konyha, étterem:
nyers élelmiszerek, saláták, konyhai eszközök, evőeszközök, poharak, tányérok, vágódeszkák fertőtlenítése

Fürdőszoba, WC: kilincs, fogantyúk, ülőkék, fogkefék, törülközők fertőtlenítése

Hivatalok: billentyűzetek, telefonok, bútorok, kapcsolók, kilincsek, egyéb közösen használt eszközök fertőtlenítése

Kórházak, szállodák: fürdőszobák, éjjeliszekrények, ágyneműk, törölközők, poharak fertőtlenítése

Csecsemőgondozás: üvegek, cumik, pelenkázó asztalok, törülközők, gyermekjátékok fertőtlenítése (pl. leeséskor)

Utazás, üdülés: ülések, fejtámlák, karfák, kapcsolók, kilincsek, korlátok, sporteszközök, (exotikus utazások  során: evőeszközök, poharak, gyümölcsök) fertőtlenítése

Személyes: kontaktlencse tartók, fogkefék, műfogsorok fertőtlenítése

Háziállatok: almok, terráriumok, ürülékek helye

Iskolák, óvodák, bölcsödék:
kendők, törülközők, kilincsek, fogantyúk, evőeszközök, poharak, játékok, könyvek, íróeszközök fertőtlenítéseNem alkalmas élő szövetek fertőtlenítésére, mivel éppen az élő sejtek roncsolásán keresztül fejti ki hatását.
Ezért sebekre, testfelszínre, szembe közvetlenül irányítani tilos!

KÉZFERTŐTLENÍTŐ, ALKOHOL ALAPÚ HAB        
A H1N1 és számos egyéb kórokozó elsőszámú hordozója az emberi bőr, így a kézfogás, illetve a kézzel megfogott tárgyak igen fontos fertőzésközvetítő szereppel bírhatnak.
Így elsőrendű lehet a kéz fertőtlenítése.
Erre kiváló megoldást nyújt a DEB által kifejlesztett, alkohol alapú hab, mely hathatós, 99,999%-os kórokozó pusztulást eredményez mindössze pár másodperc alatt.
Az adagolókkal a termék hab formájában pontosan adagolható, a kézen szétkenve az nyom nélkül gyorsan elpárolog.
A hab formátum egyedülálló a fertőtlenítő alkoholos szerek világában, hozzáadott kézápoló anyagai révén a bőrt nem szárítja, sőt finommá, selymessé teszi.
Használata után ragacs a bőrön nem marad, a kéz akár élelmiszerekkel is érintkezhet.
A hab formátum az alkoholos gélekhez képest kimutatottan 4-szer jobban oszlik el a kézen, sokkal jobban bejut a bőr redőibe, körmök alá, ezáltal 10-szeres a baktériumölő hatásuk.
Javasolható iskolákban, kórházakban, munkahelyeken, szállodákban, közösségi intézményekben, mosdókban, sportlétesítményekben, szórakozó helyeken, éttermekben, otthon és minden olyan helyen ahol több ember kerül egymással kapcsolatba.

(OTH engedély folyamatban, várhatóan 2009.decemberére - addig forgalmazása nem lehetséges)

 

VISSZA ELÉRHETŐSÉG

  Elérhetőség: info@kovox.hu; Tel:+36-70/318-8525 2008 - kovox.hu