KOVOX Kft.  
    A megoldás minden helyzetre
  Főoldal | Rólunk TermékeinkIparágak szerint | Specialitások | Gyakori problémák | Akció | Elérhetőség
  Termékeink:


  SZENNYFOGÓK,
  TAKARÍTÁS, HIGIÉNIA

  » Takarító készülékek

  » Ipari porszívók

  » Tisztasági, beléptető
     szennyfogó szőnyeg

  » Fürdő, zuhany, öltöző
     padlófedés

  » Személyi higiéne,
     kézápoló szerek

  » Mosdó, WC kellékek
     adagolók, szárítók,
     tárolók, stb.

  » Hulladékgyűjtő
     tartályok


  MUNKAVÉDELEM,
  BALESETMEGELŐZÉS

  » Védőeszköz automata

  » Csúszásgátló szalag,
     lapok, alakzatok

  » Álláskönnyítő és
     csúszásvédett
     elfáradás elleni
     védőszőnyegek

  » Menekülőútvonal
      jelölés,
     utánvilágító táblák

  » Kézvédelem,
     alkarvédelem

  » Lábvédelem

  » Légzésvédelem

  » Hegesztésvédelem

  » Fejvédelem

  » Szemvédelem

  » Arcvédelem

  » Hallásvédelem

  » Hűtött, fűtött ruházat

  » Vegyvédelmi ruházat» Lángálló, tűzálló
     (éghetetlen) ruházat

  » Hűtőházi ruházat

  » Vízálló ruházat
     Esőálló ruházat

  » Jólláthatósági
     ruházat

  » Egyszerhasználatos
     ruházat

  » Kötények

  » ESD védelem

  » Nagyfeszültség és ív
     elleni védőeszközök

  » Zuhanásvédelem

  » Szerszámrögzítők
     szerszámok leesését
     gátló eszközök

  » Nagynyomású
     vízsugár elleni
     védelem

  » Munkaruházat,
     formaruházat

  » Gázdetektorok,
     gázérzékelők

  » Személyi higiéne,
     kézápoló szerek

  » Szemzuhany,
     mentesítő zuhany

  » Ízületi védők,
     nyomási trauma
     ellen védők

  » Elsősegély dobozok

  » Kommunikációs
     eszközök

  » Kizáró eszközök

  » Tűzoltókészülékek,
     tűzjelzők


  IPARI PADLÓFEDÉSEK,
  PADLÓJELÖLŐK,
  RAKTÁRFELSZERELÉS,
  ÉPÜLETVÉDELEM

  » Padlóborítások

  » Jelölőszalagok

  » Menekülőútvonal
      jelölés,
     utánvilágító táblák

  » Csúszásgátló szalag,
     lapok, alakzatok

  » PVC szalagfüggöny

  » Beütésvédő élvédők,
     falvédők

  » Rugalmas korlátok,
     ütközésvédők

  » Dobozelcsúszás
     elleni fóliák

  » Gázdetektorok,
     gázérzékelők

  » Védőeszköz
     automata

  » Tűzoltókészülékek,
     tűzjelzők


  KÜLTÉRI ESZKÖZÖK,
  KORLÁTOK, TALAJFEDŐK,
  SÁTRAK, TARTÁLYOK

  » Sátrak:
     mentesítő sátor,
     katasztrófavédelmi
     sátor

  » Terelőkorlátok
     elkerítő eszközök,
     közúti eszközök

  » Útlefedő eszközök,
     fedőlapok, útlapok,
     útrácsozatok

  » Gyorstelepítésű
     gumitartályok,
     tömlők

  » Abszorbensek

  » Elfolyás gyűjtők,
     kármentő tartályok

  » Tárolószekrények

  » Szemzuhany,
     mentesítő zuhany

  » Víz-, törésálló
     dobozok, ládák

  » Lámpák,
     zseblámpák,
     fényforrások
ÜZEMCSARNOK?
RAKTÁR?

ELEGE VAN
AZ ÁLLANDÓAN

- felszakadozó
- nehezen eltávolítható
  foszlányokat hagyó
- rálépve nem érzékel-
  hető
- havonta lecserélendő
- csúszós felszínű
- állandósult gondot
  jelentő

JELÖLŐ-
SZALAGOK-
BÓL?

AKKOR
VÁLTSON!VISSZA ELÉRHETŐSÉG

ELŐTÉRI BELÉPTETŐ, TISZTASÁGI SZENNYFOGÓ SZŐNYEGEK,
BEJÁRATI  ÉS BELSŐ SZŐNYEGRENDSZEREK,
KIMONDOTTAN NAGYFORGALMÚ HELYEKRE


Alábbi szőnyegeink elsősorban igen nagy forgalmú bejáratokhoz (kültéri szennyfogó szőnyegek és szőnyegrendszerek) és belső szőnyegezett terekhez (beltéri szennyfogó szőnyegek és szőnyegrendszerek) adnak ideális megoldást.

BELTÉRRE elsorban erős, tömött szővetszálú szőnyegek javasolhatók, melyek nagyobb terek fedésére is alkalmasak, és nedvszívásuk révén a talpakról szedik le a vizet. (kint elhelyezve terhát nem csak a talpakról itatnák le a nedvességet, hanem közvetelnül szívnák magukba a csapadékot, ezzel csak tocsogó szivaccsá válnának). Illetve lehetnek fém- vagy műanyagvázba ültetett, nedvességszívó elemekkel rendelkező szőnyegek.

KÜLTÉRRE elsősorban erősebb, sárlehúzó, sárkaparó bordázattal rendelkező szennyfogó szőnyegek javasolhatók. Ezek lehetnek alusínes (alumínium vázas) szőnyegek, megfelelő kefés vagy gumis betétekkel, illetvegumirácsok, műanyag rácsok, különböző erősségű sárkaparó hatással, továbbá fémrácsozatok is..

A szőnyegek lehetnek modul rendszerűek, és lehetnek tekercses kivitelűek, amit a helyszínen iskészre lehet vágni, de egyes szőnyegeink pontos, egyedi méretre készülnek, akár forgóajtókba méretezve, vagy akár egyedi alakban is.
 
Noha nem nevezhetők szőnyegnek, de logikailag itt érdemes megemlíteni egyes (elsőroban alusínes) szőnyegeink alá beépíthető beépíthető mélyebb szennyfogó tálakat, vízgyűjtő vályúkat, melyeket akár a csatornrendszerbe is be lehet kötni.


Alusínes szennyfogó szőnyegek

Alumíniumvázas és huzalfűzött gumirács

Műanyag (PVC), tekercses kiszerelésű, erős szennyfogók, sárkaparók

Műanyag sínes szennyfogó
szőnyegek

Műanyagvázas, modulrendszerű szőnyegek

Erős gumirácsok, gumiszőnyegek

Erős szennyfogó szövetszőnyegek

Lábtörlő fémrács

Előregyártott vályúk

Targoncakerék, kézikocsi kerék tisztító rendszer

elválasztó

Alumínium sínes szőnyegek

Az alumínium sínes szőnyeg (vagy közismert nevén alusínes szőnyeg), igen elterjedt szőnyegtípus minden olyan kültéri és/vagy beltéri helyen, ahol nagy forgalom, nagy terhelés mellett igényes küllemre van szükség.

Noha az alusínes szőnyeg nem egy olcsó szőnyegtípus, de hatása, tartóssága és igényes megjelenése miatt sokszor mégis gazdaságosabbak, mint a többi szőnyegtípus.

Az alusínes szőnyegek valójában rozsdamentes acélkábelekkel (vagy esetenénk rugalmas gumiösszekötőkkel) összefűzött alumínium rudak, mely rudak felszínébe különféle szennyeződéslehúzó rétegek kerülnek. Ennek a kiakakításnak köszönhetően az alusínes szőnyegek, hosszában felgöngyölíthető szőnyegek.FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK: Igen elterjedt szőnyegek. Gyakran telepítik igényes üzletközpontok, irodaházak, lakóházak kapualjai, iskolák, kórházak, közintézmények, bankok, áruházak, szállodák, éttermek, repterek, pályaudvarok, kikötők, sportlétesítmények, stadionok, színházak, múzeumok, stb. bejáratainál, de néha magánházaknál is előfordulnak.
A sínek sűrűsége és kialakítása miatt ezek a szőnyegek magassarkú, sőt tűsarkú cipőben is jól járhatók.

ELHELYEZÉS: Elhelyezésük lehet kinti (sárkaparó betétekkel), benti (nedvszívó betétekkel). Szélfogókba, forgóajtókba sokszor vegyes betétű szőnyegeket használnak.

ALAK, FORMA: Az alusínes szennyfogók alakja leggyakrabban téglalap. Gyakori még a kör alak, elsősorban forgóajtókba, de felárral egyedi formák is megoldhatók. (pl. ferdén szőnyegzett bejáratok, speciális előterek, stb.). Speciális esetekben még ívelt sínekkel is készíthetők alusínes szennyfogó szőnyegek.

MAGASSÁG, VASTAGSÁG: Az alusínes szőnyegek többféle szőnyegvastagságban (magasságban) készülnek. A magasabb lécek nem csupán erősebbek, de a magasság miatt a rések jelentősen több szennyeződést tudnak elnyelni. Így ritkábban kell a szőnyeget kiemelni, alatta kisöpörni, felporszívózni. Alacsony profilú szőnyeg esetén ez akár igen sűrűn is szükséges lehet!
Emiatt sokszor jóval gazdaságosabb egyszer rászánni a kis fáradtságot és pénzt egy rosszul kialakított vályú mélyítéséhez, mintsem az építésileg rossz vályúba folyamatosan cserélni a szőnyegeket és küzdeni az elégtelen tiszítító hatás miatt. (természetesen ebben is segítünk)

BEÉPÍTŐ KERET és LEJTŐS KERET: Telepíthetők közvetlenül felszínre, ekkor lejtős kerettel kell ellátni a botlásveszély elkerülése miatt, de gyakoribb, hogy előre kialakított vályukba helyezik el. Ilyenkor a szőnyeg a felszín részévé lesz, nem zavarják a rányíló ajtók, és küllemben is tetszetősebbek. A süllyesztékekhez beépítő keretet is tudunk adni, mely a szőnyegvályú széleit megerősíti, és a szőnyegnek is szebb küllemet ad.

ALUSÍN PROFILJA: Az alumínum sínek többféle profilúak (keresztmetszetűek) lehetnek, a gyártástól és a felhasználástól függően. Az alumínium profil az esetek többségében négyzetes, de lehet speciális, egyedi keresztmetszetű is.
A profilok vastagságától és alakjától függően alkamasak lehetnek akár igen nagy terhelések elviselésére is (egyes kialakítások akár kisebb targoncaforgalmat is elbírnak). Nyilván a speciális profil, a gumis összekötés és nagyobb vastagság az árat is növeli. Ugyanakkor a túlterhelés a sínek végleges deromálódását is eredményezheti. Ezért midig a várható terhelés (gyalogos forgalom, kerekes bevásárlókocsi, kiskocsi, kézitargonca ("béka") vagy villástargoncák különféle fajtái) alapján válasszon vastagságot, profilt! (javasoljuk, hogy kérje a Kovox Kft. dolgozóinak szaktanácsadását a kiválasztáshoz!)

BETÉTEK: A sínekbe belekerülő szennyfogó betétek többfélék lehetnek.
A legjellemzőbb:
- a szövetes (nedvszívó) betét és a kaparószövetes betét
-  a gumis (ez rendszerint valójában PVC-ből készül), és
- a kefés betét

A szövetes betét nedvszívó. Tehát elsősorban zárt helykre, beltérre javasolt, ahol az eső, hó közvetlenül nem éri, azaz a talpakról itatja fel a folyadékot, és nem a csapadék tölti fel teljesen. A normál szövet ("tűfilc") nagy élettartamú, jó nedvszívó. Megoldható a kaparószövetes verzió is, ez kissé kisebb nedvszívású, ám a keményebb rostjai révén erősebb por-sárlehúzó hatása van.
A gumis betét a durvább szennyeződések lekaparására jó: A ruganyos bordázat mechanikai módon húzza le a sarat, összetapadt havat, levéltörmeléket, és a víz egy részét.
A kefés betét igen hatékony sárlehúzó. Rálépéskor az erős kefék összenyomósnak, a talp felemelése során visszaugranak eredeti állapotukba, és közben söprik a talpakat. Sárra, porra, latyakos, levéltörmelékes, hókásáás esetekre javasolt.

Az alus sorok közé, a négyzetes alusín-profilú szőnyegeinknél beilleszthető egy-egy kefesor vagy alumínium kaparóléc sor is.
a kefesor némi söprést, az alu kaparóléc sor extra sárkaparó hatást ad. Megoldható a csak kaparólécekből vagy csak kefesorból készített szőnyeg is.

A betétek és a lécek szabadon kombinálhatók a vevői igények szerint, akár egy szőnyegen belül is - lehet pl. az első szakasz gumis, és beljebb szövetes, vagy lehet felváltva is, pl. egy szövetes, egy gumis váltakozva. Általában elmondható, hogy a kefés kivitelek kissé drágábbak, de por, sár, hókása esetén egyben a legjobb hatékonyságúak.

SZÍNEK: A betéteket többféle színben tudjuk szállítani, de némi felárért még az alumínium profil is lehet feketére vagy aranyra színezett, ami különlegessé, egyedivé teheti a szennyfogó szőnyegüket.

KISZERELÉS: A szőnyegeket tekercsben szállítjuk, ami egyszerűen begörgethető a kialakított keretbe. A kereteket lécenként szállítjuk, az összeszereléshez szükséges elemekkel együtt.

VEVŐI TANÁCSADÁS: Noha minden a Kovox Kft. által kínált szőnyeg kiváló minőségű, és kategóriáján belül kedvező árú, de megtakarítási céllal "alulválasztott" alusínes szőnyeg az erősebb teheléstől deformálódhat, ami végül jelentős extra kiadást generál. Ezért sose csak az ár alapján döntsön, ha szereté elkerülni a későbbi problémákat! Kérje kollégáink szaktanácsát az adott helyre hatásban és gazdaságosságban is célszerű szőnyeg kiválasztásához!


B160 - alusínes szennyfogó szőnyeg

B160W - szélesbordájú alusínes szennyfogó szőnyeg

B165 - lapított profilú, szélesbordás alusínes szennyfogó szőnyeg

B168 - igen nagy terhelésű szennyfogó szőnyeg

BN20 - tekercses alubetétes szövetszőnyeg


B160 - ALU és ALULOG
Négyzetes profilú, alumínium sínes szennyfogó szőnyegek

Az alusín profil magassága lehet: 10mm; 12mm; 17mm; 22mm; 27mm; 42mm
Figyelem! Előfordul, hogy a magasságot a beépítő kerettekl együtt számolják. Ekkor a fenti méretekhez tehát 2-3mm hozzáadódik. Valójában ez csak számtani trükk, histen ettől a profil nem lesz magasabb, nem tud a szőnyeg több szennyet összegyűjteni! Tehát pl. a 22-es és "25-ös" szőnyeg valójában azonos.

Az alusín anyaga lehet normál és vastagított. Utóbbi nagyobb terhelésű helykre javasolt, mivel ellenállóbb, tartósabb.
Az alusín színe alapjában natúr (ezüstösen fémes), de igényes helyekre lehetséges fekete vagy aranyszerűen csillogó szín is.


A sínek betétei lehetnek:
- kefék (10mm-esben nem elérhető)
- gumis kaparók
- nedvszívó szövet
- erősebb, kaparóbb tulajdonságú szövet

A szövet betéteken egyszerűbb logo is kialakítható (korlátozott színválasztékkal)
A sínek közé kaparólécek, vagy vékony kefesor (fekete vagy szürke) is tehető.

A sínek (betétek) szélessége jellemzően 27 vagy 31mm
A kaparóléc betétek 9mm szélesek
A kefesor 10mm széles
Két léc közötti távolság jellemzően kb. 4-5mm

Az alapforma téglalap, de felárért tetszőleges forma is megoldható.

kefe színek: fekete; szürke; fehér; barna;  piros; kék; zöld; narancs; sárga (kombinálhatók is)
a kefék mögötti alap színe alapból fekete, de az alapszín is lehet színes, pl: szürke; barna;  piros; kék; zöld; narancs; sárga
gumi színek: fekete, szürke, barna (tehát pl. lehet sárga alapon sárga kefe, vagy piros alapon fekete kefe, stb.)
szövetbetét színek: fekete; fekete-aranyszálakkal; antracit (fekete-fehér szálakkal); grafitszürke; szürke; kékesszürke; csokoládé-barna; barna; piros; drapp; homokszín (a 10mm-esbe csak antracit betét rakható)
kaparószövet: szürke, fekete, barna

 • egyedi_formájú_alusínes_szőnyegutcai_elkerito_korlat
  Egyedi formájú alusínes szennyfogó
 • belső_szélfogóveszely_elkerites
  Beltéri szélfogó aluszőnyeg
 • kulteri_aluszonyegosszecsukhato_szallithato
  Alusínes szőnyeg kültérre és forgóajtóba
 • osszecsukhato_szallithatoosszecsukhato_szallithato
  Összecsukható, könnyen szállítható
 • belterei_alusinesosszecsukhato_hordozhato
  Beltéri, bejárati, erős szőnyeg
 • szabalytalan_alaku_szelfogoosszecsukhato_hordozhato
  Szennyfogó szőnyeg szabálytalan alakú szélfogóba
 • kulteri_alusínes_szőnyegutcai_elkerito_korlat
  Kültéri alusínes szennyfogó szőnyeg
 • kulteri_alusínes_szőnyegutcai_elkerito_korlat
  Kültéri alusínes szennyfogó szőnyeg
 • kulteri_alusínes_szőnyeggutcai_elkerito_korlat
  Kültéri alusínes szennyfogó szőnyeg
 • kulteri_alusínes_szőnyegutcai_elkerito_korlat
  Kültéri alusínes szennyfogó szőnyeg


B160W - ALUW és ALUWLOG
Négyzetes, széles profilú (41mm vagy 55mm), alumínium sínes szennyfogó szőnyegek

Az alusín profil magassága 22mm, szélessége 41mm vagy 55mm
KOMBINÁLHATÓ az előző (B160-as) szőnyegprofillal.
A széles szövetbetéteken akár logó is kialakítható. (ALUWLOG)

Az alusín anyaga lehet normál és vastagított.
Utóbbi nagyobb terhelésű helykre javasolt, mivel ellenállóbb, tartósabb.

A sínek betétei lehetnek:
- gumis kaparók
- nedvszívó szövet

A sínek közé kaparólécek, vagy vékony kefesor is tehető.

Az alapforma téglalap, de felárért tetszőleges forma is megoldható.

gumi színek: fekete, szürke, barna (tehát pl. lehet sárga alapon sárga kefe, vagy piros alapon fekete kefe, stb.)
szövetbetét színek: fekete; fekete-aranyszálakkal; antracit (fekete-fehér szálakkal); grafitszürke; szürke; kékesszürke; csokoládé-barna; barna; piros; drapp; homokszín
A sínek (betétek) szélesség
e jellemzően 41mm vagy 55mm (de keverhető a normál szélességű B160-as szőnyeg léceivel is)
A kaparóléc betétek 9mm szélesek
A kefesor 10mm széles
Két léc közötti távolság jellemzően kb. 4-5mm

 • szelesborda_alusines_szonyegszelesborda_alusines_szonyeg
  Logózott, szélesbordájú, alusínes szennyfogó szőnyeg


B165 - CG-ALAL
Lapított (12mm), széles profilú (60mm), alumínium sínes szennyfogó szőnyegek

Speciális profilú alusínek, melyeket ruganyos összekötő elemek tartanak együtt. Így a szőnyeg könnyen feltekerhető.
A sínek betétei lehetnek rovátkolt gumilécek a nagyobb szennyeződések lehúzására, vagy nagy nedvszívású szővetbetétek, a finom por és a nedvesség megkötésére.

A szőnyeget lehet vályúba helyezni (beépítőkerettel), de önmagában is lerakhatók a felszínre, egy alumínium lejtős profillal kiegészítve a botlásveszély elkerülésére.

A szőnyeg igen nagy terheléseket elvisel. Alkalmas akár villástargoncák-járta helykre való telepítésre is.

Az alusín profil magassága 11-14mm (betéttől függően)
A profilok szélessége: 60mm

A sínek betétei lehetnek:
kefék
gumis sárkaparók
nedvszívó szövet

A szőnyeg alapformája téglalap, de felárért tetszőleges forma is megoldható.

Színek:szürke, fekete (szövetné: sötétszürke), barna

 • szelesborda_alusines_szonyegszelesborda_alusines_szonyeg
  Alacsonyprofilú, szélesfelszínű szennyfogó szőnyeg
 • szelesborda_alusines_szonyegszelesborda_alusines_szonyeg
  Alacsonyprofilú, szélesfelszínű bejárati szőnyeg


B168 - CG-ALHA
Gumi+nylon kaparórétegű, igen nagy terhelésű, kétoldalú szennyfogó szőnyeg

Igen erős szőnyeg, a normáál alusínes szőnyegekhez képest magasabb áron. Gumi és nylon összeszorított rétegeiből készítve, alumínium sínekkel stabilan összeszorítva.
Jónedvszívással és erős sárkaparó tulajdonságokkal.
Alkalmas mind kültéri, mind beltéri használatra.
A lapok merevek, nem feltekerhetők. Ezért a lapok mérete maximalizált (max. 260mm x 60mm), de több lappal tetszőleges méret lefedhető. (a kért teljes méret alapján alakítjuk ki a lapokat)

A lapok alul-felül azonosak, ezért szükség szerint megfordíthatók! (ez a lehetőség tehát jelentős megtakarítást jelent, mivel gyakorlatilag ez kettő szőnyeget jelent egyben - ha az egyik elkopik, akkor megforítva új állapotú szőnyeghez jutnak)

Mivel igen nagy terhelésnek ellenáll, ezért bármilyen nagy forgalmú helyre javasolható, akár kerekes kocsikkal való közlekedés esetén is - pl. repterek, bevásárlóközpontok, üzletközpontok, üzletházak, áruházak, stb.

Az alusín profil magassága 12mm vagy 18mm
Színek: feket vagy szürke


BN20 - PM Gazdaságos, könnyen telepíthető aluprofilos szennyfogó szőnyeg

 

Gazdaságos, a hagyományos alumínium sínes szőnyegeknél sokoldalúbb szennyfogó szőnyeg
Polipropilén bordás, poliamid kefékkel, és és alumínium szennylehúzó betétekkel
Az egybefüggő felszínen  a szennyeződések nem jutnak át.
Tekercsekben kerül forgalomba, a tekercsek szélesséege 1 vagy 2 méter, hossza maximum 10 méter.
Elhelyezhetők szőnygvályúkban, vagy a felszínhez gataszthatók, és lejtős szélekkel kiegészíthetők.
Fűrésszel a helyszínen méretre és alakra vágható.
Alja csúszásmentes gumi.

Tűzállósági beosztás: E
Vastagság: 13mm
Súly: 4,5 kg/m2

Szín:
alumínium sínek, sötétszürke betétekkel

Méretek:
1m vagy 2m szélesség, tetszőleges hosszúság.elválasztó

Alumíniumvázas vagy huzalra fűzött hullámos gumirács

Alumínium lécekre erősített hullámos gumicsíkokból álló bejárati szennyfogó szőnyeg.
Igen népszerű megoldás minden  nagyobb forgalmú bejárathoz.
Közkedvelt megoldás piacok, hivatalok, sáros környezetű irodák, munkahelyek, termelő üzemek, mezőgazdasági irodák bejáratánál.
Anyaga és kialakítása révén, az alusínes szőnyegekénél kisebb a teherbírása, de azoknál egyben olcsóbb is.
Ezért ezeket leginkább olyan helyreke javasoljuk, ahol csak gyalogos forgalom van. Használatuk kiskocsokkal, kézi- vagy villástargoncákkal, járművekkel nem javasolható!

B155 - CG-NEL
Alumínium lapokra szerelt, hullámos gumicsíkokból kialakított erős szennyfogó szőnyeg (kétoldalas)

Öntisztító szőnyeg, mely alumínium lemezek közé illesztett, hullámos gumicsíkokból áll.
A gumicsíkok az átmenő személy súlya alatt rugalmasan összenyomódnak, ezáltal fokozzák a talpak megtisztításának hatékonyságát.

A leszedett szennyeződés a gumicsíkok közé hullik, így a szőnyeg felszínén nem marad meg a szennyeződés.

A megfelelő tisztóhatás eléréséhez javasoljuk, hogy a járáshossz minimum 3-5 lépésnyi legyen.

Ez a szőnyeg tűsarokkal csak korlátozottan járható. Így ha ilyen felhasználás is lehetséges, úgy javasoljuk a B160-as alusnes szőnyegekből válasszanak.

Gyalogos forgalomra javasolt, Kiskocsokkal, kézi- vagy villástargoncákkal, járművekkel nem járható!

A szőnyeg nagyobbrészt a darabos szennyeződések hatékony lehúzására alkalmas. A minél jobb belső tisztaság megőrzéséért javasolt, hogy az épületen belüli részre, ezen szőnyeg után, külön nedvszívó szőnyeget is telepítsenek.

A szőnyeg kialakítása révén kétoldalas, azaz megfordítható. Ezzel igen gazdaságos megoldás, hiszen az elhasználódás során a megfordításával gyakorlatilag új szőnyeget kaphatunk.

Ez a szőnyeg nem önmagát tartó vázas (nem önmegtartó), azaz csakis teljesen sima felszínre telepíthető. (miden ponton fel kell, hogy feküdjék az alatta levő felszínre)
A szőnyeget lehet vályúba helyezni (ehhez tudunk alumíniumsín végződést adni), de önmagában is lerakhatók, egy alumínium lejtős profillal kiegészítve a botlásveszély elkerülésére.

Vastagság 18mm; 22 mm; 28mm.
A gumicsíkok színe: fekete
A felhasználói igények alapján tetszőleges méret kialakítható


B156 - CG-TEL
Alumínium csőre felfűzött, hullámos gumicsíkokból kialakított erős szennyfogó szőnyeg (kétoldalas)

Öntisztító szőnyeg, mely alumínium rudakra fűzött, hullámos gumicsíkokból áll.
A gumicsíkok az átmenő személy súlya alatt rugalmasan összenyomódnak, ezáltal fokozzák a talpak megtisztításának hatékonyságát.

A leszedett szennyeződés a gumicsíkok közé hullik, így a szőnyeg felszínén nem marad meg a szennyeződés.

A megfelelő tisztóhatás eléréséhez javasoljuk, hogy a járáshossz minimum 3-5 lépésnyi legyen.

Ez a szőnyeg tűsarokkal csak korlátozottan járható. Így ha ilyen felhasználás is lehetséges, úgy javasoljuk a B160-as alusnes szőnyegekből válasszanak.

Gyalogos forgalomra javasolt, Kiskocsokkal, kézi- vagy villástargoncákkal, járművekkel nem járható!

A szőnyeg nagyobbrészt a darabos szennyeződések hatékony lehúzására alkalmas. A minél jobb belső tisztaság megőrzéséért javasolt, hogy az épületen belüli részre, ezen szőnyeg után, külön nedvszívó szőnyeget is telepítsenek.

A szőnyeg kialakítása révén kétoldalas, azaz megfordítható. Ezzel igen gazdaságos megoldás, hiszen az elhasználódás során a megfordításával gyakorlatilag új szőnyeget kaphatunk.

 Ez a szőnyeg nem önmagát tartó vázas (nem önmegtartó), azaz csakis teljesen sima felszínre telepíthető. (miden ponton fel kell, hogy feküdjék az alatta levő felszínre)
A szőnyeget lehet vályúba helyezni (ehhez tudunk alumíniumsín végződést adni), de önmagában is lerakhatók, egy alumínium lejtős profillal kiegészítve a botlásveszély elkerülésére.

Vastagság 18mm
A gumicsíkok színe: fekete
A felhasználói igények alapján tetszőleges méret kialakítható

elválasztó

Tekercses kiszerelésű, méretrevágható, gyorstelepítésű, erős sárkaparó hatású,
ruganyos és tartós szennyfogó szőnyegek

Tekercses (egyes esetekben méretre is adható) kiszerelésű vinil szennyfogó szőnyegek.
Összeilleszthetők, segítségükkel nagyobb felszínek is kialakíthatók, lefedhetők. Számos kiegészítő szegély léccel forgalmazzuk, amivel a legkülönfélébb igényekre alkalmassá tehetők

Szerkezetük rácsos, ami a talpakról lekapart szennyeződéseket a szőnyegbe, a szőnyeg alá vezeti. (takarításkor a szőnyeg felemelhető, alatta ki lehet söpörni, porszívózni).
Anyaguk révén tartósak, ellenállnak víznek, UV sugárzásnak, enyhébb savaknak, lúgoknak, ásványi olajoknak.
Felszínük erősen érdes, ezzel fokozottan csúszásgátoltak, továbbá igen hatékonyan szedik le a szennyeződéseket a cipők talpairól.

Különösen alkalmas bejáratok elé hosszabb futószőnyegnek, vagy bejáratok körüloi területek lefedésére. De szélfogókba, kisebb átjárók, gyalogos hidak fedésére is kiemelkedően jó hatással használható.
Telepítéskor éles késsel alakzatra is vágható (pl. falak mentén vagy oszlopok körül)

B202 - APS-FRX
Erősen kaparó felszínű, rácsos, sárkaparó szőnyeg

Mély rajzolatú, erősen sárkaparó szőnyeg - kinti és benti használatra egyaránt. Felszíne révén igen agresszív sárkaparó hatású szőnyeg, mely latyakos, havas, fagyos időben egyben csúszásellenes hatású is.

Tartós, ellenálló, ezért igen nagy forgalom mellett is használható.
Rácsos szerkezetű, így a lekapart szennyeződést a rácsozat alá vezeti.

Magassarokkal, tűsarokkal is biztonsággal járható

Különösen javasolható bejáratokhoz, gyalogos útvonalakra, gyalogos hidakra, mólókra, előterekbe.
Nem csak sárkaparásra, de sáros helyeken gyalogösvények kialakítására is kiváló.
Vastagság 14mm
Méretek: 60cm x 10m; 90cm x 10m; 120cm x 5m (egyes esetekben egyedi méretek is kialakíthatók)
Színek: sötétszürke; fekete; sötétkék
Csúszásbiztonság: DIN51130: R12
Vízáteresztés: DIN51130: V10

 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Csúszásgátló, szennyfogó bejárat
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Szennyfogó szélfogóba
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Terasz fedése
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Pályaudvar-aluljáró előtti fedés
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Gyaloghíd fedése
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  ATM előtti csúszásgátlás-szennyfogás
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Gyaloghíd fedése
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Sárkaparó tekercsben
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Üzletközpont bejárati szennyfogó
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Lépcsőforduló fedése
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Buszmegálló fedése
 • eros_sarkaparo_szonyegeros_sarkaparo_szonyeg
  Botanikuskert ösvénye

B203 - APS-FRSB6
Erősen kaparó felszínű, vékony, sárkaparó szőnyeg

Erős kaparó felszínű, vékony szennyfogó (sárkaparó) szőnyeg.
Alkalmas közvetlenül a felszínre helyezésre is (esetenként lejtős szélekkel), vagy sekély vályúkba telepítve.
Felszíne rácsos, de az alja zárt. Ezért a levált szennyeződés a szőnyegen marad, nem kerül a padlózatra - a szőnyeg felszínéről jól felporszívózható.

Magassarokkal, tűsarokkal is biztonsággal járható

Különösen javasolható bejáratokhoz, gyalogos útvonalakra, szép, védendő padlózatokra, járólapokra.


 • vekony_szennyfogo_szonyegvekony_szennyfogo_szonyeg
  Előtéri vékony szennyfogó szőnyeg


Vastagság: 6,5mm
Méretek: 1m x 10m; 1m x folyóméter (egyes esetekben egyedi méretek is kialakíthatók)
Színek: szürke; fekete
Csúszásbiztonság: DIN51130: R11
Lángállóság: EN 13501 - 1 : 2007- Cfl - S1

elválasztó

Műanyag sínekbe ültetett kefés, vagy színes kefés, erős talptisztító hatású szennyfogó szőnyeg

A műanyag sínes, vagy műanyag léces szőnyegek lényegében az alusínes szőnyegek olyan változatai, ahol a sínek anyaga nem alumínium, hanem erős, tartós műanyag. Anyaguk révén azonban csak kisebb terhelésre javasolhatók mint egy alusínes szőnyeg. Ezért ezeket csakis olyan helyre javasoljuk, ahol csak gyalogos forgalom vagy könnyű terhelésű kiskocsi forgalom van. Nagyobb súlyú kiskocsokkal, kézi- vagy villástargoncákkal, járművekkel nem járhatók!

B158 - CG-BUL és CG-BULLOG
Négyzetes profilú, alumínium sínes szennyfogó szőnyegek

Kemény, erős műanyag bordázat, felszínükön apró poliamid kefékkel. A bordákat (az alusínes szőnyegekhez hasonló megoldással) rozsdamentes acél kábelek és gumigyűrűk tartják össze.
Így a szőnyeg feltekerhető, ami a takarításnál különösen előnyös (alatta a terölet felseperhető, felporszíózható).
A szőnyeget elsősorban kültérre javasoljuk, a durvább, darabos szennyeződések eltávolítására, vagy beltérre, közvetlenül az épületbe lépés helyére. Igen tartós, hosszú életű szőnyeg.

Javasolható középületek, szállodák, bankok, éttermek, irodaházak, áruházak, üzletközpontok bejáratához, vagy akár családi házak bejáratához is. Szintén kiváló sportklubokhoz, ahol a kinti területről sár vagy ahhoz hasonló szennyeződés kerülhet be. (pl. golfpályák, futball pályák, tenniszpályák melletti épületek bejárata).

A szőnyeg mögötti beltéri területre erős, nedvszívó és a maradék szennyeződéseket lehúzó szőnyeget javaslunk (kérje szaktanácsadásunkat)

A szőnyeget lehet vályúba helyezni (ehhez tudunk beépítő alukeretet is biztosítani), de önmagában is lerakhatók, egy alumínium lejtős profillal kiegészítve a botlásveszély elkerülésére.

Az egyszínű kefék helyett lehetséges színes kefék vegyes beültetése is, mivel a szőnyegen logók, feliratok, képek alakíthatók ki. (B158LOG vagy BULLOG)

Szín: fekete, szürke, sötétbarna, világosbarna, kék, piros, sárga, zöld

Méretek (vastagság 22 mm): Tetszőleges méret kialakítható, a felhasználói igények alapján

 • eloteri_szonyeg_kefeseloteri_szonyeg_kefes
  Beltéri kefés szennyfogó
 • kulterei_logos_kefeskulterei_logos_kefes
  Kültéri, kefés, logós szennygogó
 • kulterei_kefeskulterei_kefes
  Kültéri kefés szennyfogó
 • belterei_kefesbelterei_kefes
  Beltéri kefés szennyfogó szőnyeg
 • belterei_kefesbelterei_kefes
  Beltéri kefés szennyfogó szőnyeg
 • belterei_kefesbelterei_kefes
  Beltéri kefés szennyfogó szőnyeg

elválasztó

Műanyagvázas, modulrendszerű szennyfogó szőnyegek
összeillszthető lapokból vagy tekercsekből


Vegyes felszínű (sárkaparós+nedvszívó) lapok

Sárkaparó lapok


Vegyes felszínű (sárlehúzó + nedvszívó) szennyfogó szőnyegek, összeillszthető lapokbólA kínált szőnyegek közül is kiemelhetők a MODULÁRIS rendszerű szennyfogó szőnyegek, melyek lapokból állíthatók össze.
A lapok részben erős, sárlehúzó bordákból, részben nagy nedvszívású szálas betétekből állnak, így egyesítik magukban a sárlehúzók és a nedvszívók előnyeit.

A külön lapok igen könnyen, minden szakértelem nélkül illeszthetők össze, beépített csatlakozóikkal (egyszerűen egymásba kell őket pattintani), ezért telepítése gyors és olcsó, ami jelentős költségmegtakarítás jelent egy csavarokkal rögzítendő, külön telepítendő aluprofilos (alumínium betétes) gumiszőnyeggel vagy nedvszívó szőnyeggel szemben.
A műanyag részek, felszíni rácsos kialakításuknál fogva a sarat, szennyet, leveleket jobban lehúzzák mint az alumínium, a köztük levő nedvszívó szőnyegészek pedig kiváló kopásállósággal és nedvszívással rendelkeznek, és felitatják a cipők talpáról a vizet.
A szőnyeg apró lábakon áll, így kialakítása révén a darabos szennyeződés és a por a szőnyeg résein átjutva a szőnyeg alá hullik.

Az összekapcsolt lapok erősen kapcsolódnak egymáshoz, így takarításkor a szőnyeg felemelhető, az alatta összegyűlt sár, por, szennyeződés összeseperhető, felporszívózható. Időről-időre a szőnyeg erős vízsugárral is átmosható.
A lapokból tetszőleges méret kialakítható, a terület határán a lapok méretre vághatók.

A fokozott tartósságú szőnyeg elsősorban szélgogókba, vagy a bejáratok után, a belső térben érdemes elhelyezni, hogy a behordott sarat , port és vizet már belépéskor megfoghassa.
Az összeillesztett szennyfogó szőnyeg alkalmas szőnyegvályúban való eléhelyezésre, de közvetlen a felszínre is helyezhető. Utóbbi esetben javasolt a széleket lejtős elemekkel kiegészíteni, hogy ne legyen botlásveszély, és a kiskocsik, kerekesszékek, guruló bőröndök is könnyen átjussanak rajta.

Sérülés esetén (bár elég nehéz sérülést okozni), más megoldásokkal szemben (pl. alumínium-sínes megoldások) nem szükséges az egész szőnyeget cserélni, elég a sérült lapot kipattintani a helyéből, és azt újra cserélni. Így a javítás ára töredéke minden alternatív (elsősorban aluprofilos) megoldáshoz képest, nem igényel kiszállást, és percek alat elintézhető a szőnyeg adott darabján, főleg ha 1-2 tartalék darabot a helyszínen is tárolnak - összehasonlításképpen ez a legtöbb egyéb megoldású esetben teljes szőnyegcserét jelent, de mindenképpen kiszállási díjat, időt, és magas költséget. Mindez a kínált szőnyegeinkkel elkerülhető.

A szőnyeg évi többmilliós forgalmat is elvisel, akár éveken át, de ha a középső sáv (ahol a legtöbben mennek) mégis kopni kezdne, úgy a szélső és középső lapok cseréjével az élettartam jelentősen megnövelhető.
A szőnyeg magassarkú cipőben, és/vagy kerekes kocsikkal, táskákkal, bőröndökkel is járható.

Alkalmazzák nagy forgalmú helyek bejáratainál, pl. üzletközpontok, hipermarketek, kultúrális intézmények (múzeum, művelődési központ, színház), közitézmények, irodaházak, szállodák, kórházak, kollégiumok, közlekedési központok (repülőtér, pályaudvar, regionális átszállóhelyek),  bejáratában.

B24
Lapokból összeállítható, modulos szennyfogó szőnyeg

Hajlékony PVC lapok, nagy nedvszívású szőnyegbetétekkel

Ez a szőnyeg hatékonyan húzza le a darabos szennyeket, és itatja fel a nedvességet.
Színe: fekete/antracit

Az összeilleszthető lapokkal bármilyen felszín lefedhető. Könnyen vágható, a szükséges formára és méretre alakítható.

Beltérben, közvetlenül a nagy forgalmú bejárathoz javasolt.
Megjelenésében elegáns.


Könnyen áttelepíthető, tisztítható, lapjai külön is cserélhetők.

TESZTEREDMÉNY


Ideálisan illeszthető előtéri vályúkba. A vályú nélküli elhelyezések esetére, lejtős szélelkkel egészíthető ki.
Könnyen takarítható, - felemelhető és alatta söpörhető vagy porszívózható
Magassarkú, tűsarkú cipőkkel is jól járható

Gyúlékonyság: EN13501 Euro Classification E(F1)

Méretek (vastagság 18mm ): 30cm x 45cm - egymásba illeszthető lapok

 • szennyfogo_szonyeg_lapokszennyfogo_szonyeg_lapok
  Összekapcsolaható lapok
 • belső_szélfogóbelső_szélfogó
  Szélfogó modulos szőnyegzése
A képen a Dél-Yorkshire (Sheffield - Anglia) közlekedési csomópont egyik bejárata látható, ahol vonatok, buszok, villamosok keresztezik egymást, és P+R is kiépült.
A csomópont összes bejáratához ezt a szőnyeget telepítették.

A forgalom ezen a közlekedési csomóponton kb. 13 millió fő évente, és a gyalogos forgalom mellett számos kerekes bőrönd is előfordul.

"A magas forgalom miatt alapvető fontosságú, hogy bejáratainknál olyan szennyfogó szőnyegeket helyezzünk el, melyek a legjobb kopásállósággal és tartóssággal rendelkeznek, miközben hatékonyan távolítják el a sarat és nedvességet, ami a belső járólapokon való elcsúszás veszélyét is csökkenti.
A látványos, kiváló bejárati szőnyegek utasainknknak kellemes környezetet nyújtanak.
A kiválasztás alapja a tartósság, küllem és ár volt. Nagyon meg vagyunk elégedve mind a szőnyegek kvalitásaival, mind küllemével."
Peret Cooper, a Dél-Yorkshieri Közlekedési Csomópont épület- és könyezetmenedzsere

A képen az Egyesült Királyság egyik legnagyobb üzletközpontja (The Centre Milton Keynes) látható.
Az üzletközpontban 240 üzlet, áruház, kávázó és étterem található.

A forgalom ebben az üzletközpontban kb. 30 millió fő évente, és a gyalogos forgalom mellett  kerekes bevásárlókocsik is nagy mennyiségben haladnak át a bejáratokon.A képen az egyik legnagyobb angol autópálya melletti pihenőhely egyik bejárata látható ( Welcome Break Keele - Staffordshire, M6-os autópálya).

A szőnyeget mind az északi, mind a déli bejáratnál elhelyezték. Az éves forgalom kb. 3-4 millió fő évente.

A szőnyeg kiváló sár- és nedvességfogó tulajdonsággal rendelkezik, és telepítése nem igényel szakmai segítséget.

Korábban alumínium betétes szennyfogót használtak, mely elhasználódásával teljes csere vált szükségessé.
Gazdaságossági megfontolások miatt váltottak a kiemelten ellenálló lapjainkra, mivel így a lapok külön és egyénileg is cserélhetők és nem szükséges teljes csere, kiszállással, és annak minden nyűgjével és költségével.

"Nagyon meg vagyunk elégedve az új rendszerrel. Hatékonyan segít megőrizni belső járólapjaink tisztaságát, higiéniáját, és ami még fontosabb, csökkenti a benti elcsúszás kockázatát. Külleme elegáns, és illik környezetébe"
Alex McMillan, a Welcome Break Keele területi igazgatója A képen a Milton Keynes Theatre bejárata látható.
A színház nagyterme 1400 ülőhelyes, és rendszeresen ad helyt világsikerű előadásoknak. Így gyakran több ezres forgalmat bonyolít egy nap alatt.

A szőnyegnek egyszerre kellett látványosnak, kellemes megjelenésűnek lenni, és hatékoynnak a szennyeződések és nedvesség eltávolításában.
Sérülés esetén a pótlást pár perc alatt meg lehet oldani, így az esetleges javítások nem befolyásolják a bejárat használhatóságát.


B24 teszteredménye:

A SATRA (világszinten az egyik legnagyobb független minősítő intézet) mérései igazolták, hogy a B24-es kódú bejárati tisztasági szőnyeg, jóval kedvezőbb kopásállósági mutatókkal rendelkezik, mint a hasonló tulajdonságú és kialakítású, amúgy jónevű termékek.
A SATRA négy hasonló kialakítású szennyfogó szőnyegét vizsgált meg, a Lisson-féle tretrad tesztkészülékkel (négy lábfejes kerék, a lábfejeken kalibrált gumitalpakkal), hogy megállapítsa a kopás általi elhasználódást, az ISO 12951:1999 Textil alapú padlóborítást vizsgáló tesztje alapján.

A Lisson teszt tömegvesztési eredménye: ... a B24-es kódú termék, csupán minimális átlagos tömegvesztést mutatott, a fenti vizsgálat során.
A szőnyegminták tömegét és vastagságát megmértük, majd a mérést megismételtük minden 100 ciklus után. 2000 ciklus után a B24-es kódú termék csak minimális átlagos tömegvesztést szenvedett el, a fenti minőségi sorrendben, megelőzvén a tesztben felhasznált két márkás, versenytárs terméket.
Az átlagos tömegvesztés a B24-nél 0,10%, míg a hasonló versenytárs termékeknél ugyanez 0,60% és 1,22% volt.


A B24 tisztasági rendszer hajlékony és kopásálló PVC lapokból áll, magas minőségű, szennyleszedő szőnyegbetétekkel. A lapok könnyen összeilleszthetők, amivel bármekkora felszín lefedhető, és könnyen alakra vághatók ha szükséges (pl. szőnyegvályúba illesztésnél).
Az egymástól független lapok (30cm x 45cm) könnyen cserélhetők, mely gazdaságos és sokoldalú szennyfogó rendszer kialakítását teszi lehetővé nagyforgalmú helyeken.
A rendszer illeszthető lábtörlő, bejárati vályúkba, de telepíthető a feszínre is, opcionális, lejtős szélekkel.
A B24 kódú termék könnyen tisztítható, egyszerűen felgöngyölíthető és alatta a terület felsöpörhető, kiporszívózható.

elválasztó

Bordázott műanyag felszínű (sárlehúzó) szennyfogó szőnyegek, összeillszthető lapokból

Azonos kialakítású (akár össze is kapcsolható) az előző szőnyegekkel - de nedvszívó szőnyegbetétek nélkül.
Ezért nem csak beltéri, de kültéri felhasználásra is alkalmas, a sár és egyéb szennyezők lehúzására. A szennyeződés a lyukakon át a szőnyeg alá kerül, ahonnan a szőnyeg felemelése után könnyen felsöpörhető, felporszívózható.
Nagy tartósságú, kiváló hatású, hosszú életidejű PVC szőnyeg.
Alkalmas szőnyegvályúkba, vagy önmagában lefektetve - utóbbi esetben lejtős szélekkel célszerű kiegészíteni.
Telepítéséhez nem szükséges szakértelem, a lapok könnyen egymásba pattinthatók, és tartósan egymásban is maradnak. Sérülés esetén a csere egy tartalék lappal könnyen, 1-2 perc alatt megoldható. Ez jelentős idő és költségmegtakarítást jelent hosszútávú tervezés esetén.

B26
Tartós, ellenálló, erős sárlehúzó hatású, összekapcsolható szőnyeglapok

Hajlékony PVC lapokból összeállítható lábtörlő.
Alkalmas mind kültéri, mind beltéri szőnyegnek.
A lapok egymáshoz rögzíthetők, amivel tetszőleges alakú és méretű felszín lefedhető. Ha a felszín vagy alakzat egész számú lappal nem lefedhető, úgy a helyszínen alakra vágható.

Ideálisan illeszthető lábtörlőknek kialakított mélyedésekbe, de lejtős szélekkel is kiegészíthető, önállóan is használható.


A felszín piramisos kiképzése kiválóü sárlehúzó. A törmelék és folyadékok a lyukas felszínen átjutnak, a felszínen nem gyűlnek fel.
Lyukmérete miatt jól járható akár tűsarkú cipővel is, továbbá kerekeskocsikkal is könnyedén járható.

Könnyen mosható slaggal vagy nagynyomású mosóval

Tűzállósági teszt: EN 13501 Euro beosztás: B(F1)S1
Méretek (vastagság 12mm ): 30cm x 45cm - egymásba illeszthető lapok

elválasztó

Bejárati fémrács

Modulrendszerű fémrács, a darabos szennyeződések lehúzására épületek bejáratánál

B170 - CG-SAK

Szín: fémszínű

Többféle vastagság és méret lehetséges, a különféle terheléseknek megfelelően.
(standard méret 40cm x 60cm)

elválasztó

Vályú kültéri szőnyegek számára

Gyakran előfordul, hogy szennyfogó szőnyegek vagy fémrácsok alá nem csak a szőnyeg vastagságával megegyező vályút szeretnének kialakítani, hanem mélyebbet.
A mélyebb vályúba ugyanis több szennyeződés fér el, és nagyobb esők esetén sem áll meg benne a felgyülelmlett csapadék.
Az ilyen mélyebb vályúk rendszerint vízhatlan fallal, aljjal kell, hogy rendelkezzenek, és gyakran felmerül igényként az is, hogy annak alján elfolyást is biztosítsanak, ami a csatornarendszerbe beköthető.
Nyilván csakis olyan szőnyegek alá lehetséges ilyet beépíteni, melyeken a víz és a szennyeződések át tudnak jutni, és melyek "önmegtartók", azaz nem szükséges, hogy teljes felszínükkel felfeküdjenek a szőnyeg alatti területre - hanem elegendő az egyes bordákon megtámaszkodniuk.

B199 - CG-BOX

 

A beépíthető (és szükség esetén csatornázható) szennyfogó vályút elsősorban kisebb üzletek, lakóházak, lakóparkok bejáratai elé szokták telepíteni.
Azonban amennyiben több ilyen vályút együtt építenek be, nagyobb területet vagy sávot fedve, úgy már nagy közintézmények, iskolák, kórházak, üzletközpontok, üzletházak, kultúrális és sportintézmények, stb. előtt is kiváló szolgálatot tehetnek. Ezzel még nagy esőzések, havazások esetén se tudj a szőnyegvályúkban megállni az esővíz, hólé.

A beépíthető vályú anyaga polimer, galvanizált peremekkel, a vályúk belsejében támasztási funkcióval rendelkező bordákkal.
A beépíthető vályú fölé elsősorban a 22m-es alusínes szőnyeg, vagy a B170-es fémrács javasolható. (azokkal akár együtt is megrendelhető)

A tálcában a lefolyó kivágásának helyét is jelöljük. Tehát ha a csatornarendszerrel is össze kívánják kötni, hogy az összegyűlt folyadékot és szennyeződéseket oda elvezessék a szőnyeg vagy rácsozat alól, akkor a lyuk a tálcába könnyen kifúrható. (a lyukat a felhasználó fúrja ki a kiválasztott sarokban, a jelölt helyek egyikén)

Többféle méret lehetséges, a standard méreteken kívül egyedi méreteket is elkészítünk.
Standard méretek:
60cm x 40cm (8cm mély)
75cm x 50cm (8cm mély)
100cm x 50cm (8cm mély)Az üres vályú:


A vályú sárlehúzó ráccsal fedve:


A vályú, alusínes szőnyeggel fedve:


elválasztó

Targoncakerék, kerekes kézikocsi, raklapemelő béka kerekeinek kefés tisztórendszere

Villástargoncák, raklapmozgató békák, kézikocsik, teherautók, személyautók kerekeinek tisztítására, pl. ipari kapukba (raktár, garázs). Alkalmas kültéri és beltéri elhelyezésre egyaránt.

B500

 

Különlegesen nagy nyomást is elviselő, nagy tisztítóhatású rendszer.
A kefés betétek időjárásálló, igen nagy kopási ellenállású anyagból készültek, ami akár kültéri viszonyok mellett is alkalmazhatóvá teszi.

A rendszer alapja egy galvanizált acél rács, melybe a tisztító kefék kerülnek.

Több lappal a kellő méret kialakítható.

Amennyiben nem akakítanak ki a rensszernek vályút, úgy felhajtó rámpákkal sima felszínre is elhelyezhető.

Tisztításához a lapokat a helyükről ki kell emelni (kiemelő kézikocsival - 1 fő, vagy kiemelő horgokkal - 2 fő), és a rácsozat alatt az összegyűlt szennyeződés összesöpörhető vagy felporszívózható.

Méret (vastagság 50mm):
60cm x 80cm-es rácsok
60cm x 100cm felhajtó rámpa
80cm- x 100cm felhajtó rámpa
100cm x 100cm felhajtó sarokelem
 

Kiemelés emelőkocsival:


Kiemelés horgokkal:


Porszívózás:


elválasztó

Igen erős, tömött textil szennyfogók


Váltakozó anyagú (kettős tömöttségű) nagy nedvszívású, elegáns bejárati szennyfogó szőnyeg.

BN22 - PMD Kettős tömöttségű bejárati szennyfogó szőnyeg


Látványos, csíkozott küllem, melyet a váltakozó puhább és erősebb szőnyegszálak biztosítanak
A kettős szálak (polipropilén bordás, poliamid kefékkel) egyszerre söprik és kaparják le a szennyeződéseket a lábbelik talpáról
Alkalmas szőnyegvályókba, de le is teríthető a felszínre
Csúszásmentes gumialjjal, mely gátolja, hogy a felszínre helyezett szőnyeg elmozduljon a helyéről.
Magas kopásállóság, igen hosszas élettartam (több év)

Tűzállósági beosztás: E
Vastagság: 13mm
Súly: 3 kg/m2

Szín:
szürke, sötétszürke

Méretek:
2m szélesség, tetszőleges hosszúság
(max. 20m)

 

Tekercses, durván bordázott, nagy kopásállóságú szennyfogó szőnyeg, belső területek tartós fedésére

B4 - CNT Szennyfogó szőnyeg


Bordázott előtéri szőnyeg (jellegében a B4-re emlékeztet)
Javasolt nagyforgalmú területekre, pl. áruházakba, irodákba, közösségi előterekbe, kultúrális intézményekbe, szállodákba, stb.
5 szín, mely biztosítja a különféle eleganciájú helyek lefedhetőségét a tradicionűlistól a modernig.
A bordák kiváló szennyeződés lehúzó hatással bírnak, így a szőnyeg mögötti területre behordott nedvesség, por és morzsalék erősen lecsökken.

Csúszásmentes és szennyeződésnek ellenálló karboxilezett SBR gumi alj
A szálak anyaga: 100% polipropilén.
Súly: 1,4 kg / m2
Vastagság: 7,5mm

Szín:
szénfekete, szürke, barna, homokszínű, sötétkék

Méretek (vastagság: 7,5mm):
2m x folyóméter (max. 30 m hosszban)

B22 - DGN Szennyfogó szőnyeg


Az előző szőnyeg ferdén bordázott változata.
Prémium minőség, igen tartós szőnyeg, látványos átlós bordázattal.
Ideális nagy forgalmú előterekben. Az átlósan bordázott kialakítás minden fajta lábbeliről lehúzza a szennyeződést és nedvességet.
UV stabilizált oldattal festett 100% polipropilén szálakból
Aljzat: duplán gumírozott
Szálmagasság: 4mm
Vastagság: 8,2mm
CE tanúsított EN14041:2004 szerint
Gyúlékonyság: EN13501 Euro Classification E(F1)
CE száraz csúszásteszt: EN 14401 : 2004

Szín:
szénfekete, szürke, kék, drapp

Méretek:
2m x folyóméter
2m x 25m


B124-CG-FEL  - Szennyfogó szőnyeg méretre szabva

Nagyon erős, kopásálló, nem felgyűrődő szőnyeg, 100% polipropilénből.
Ideális minden olyan helyre, ahol nagy és állandó a terhelés, sokan járnak rajta.

Alkalmas bejárati szennyfogó szőnyegnek, folyosókra futószőnyegnek, recepciók előtti szőnyegnek, épületek előcsarnokába, bárokba, szállodákba akár teljes felszínek fedésére is, nagy forgalomhoz is.

Ezek a szőnyegek igen jól viselik a terhelést, pl. akár görkorcsolyapályák öltözőibe is telepíthetők. A felszín kialakítása jelentős csúszásvédelmet is ad.

Igen sokoldalú szőnyeg, ezért jó szívvel javasolható számos felhasználási területre, pl: kórházakba, üzletközpontokba, bankokba, éttermekbe, bárokba, fürdőkbe, öltözőkbe, edzőtermekbe, szállodai folyosókra, akár lépcsőházakba is, sportlétesítményekbe, bemutatótermekbe, hivatalokba, stb.

Elhelyezhető szőnyegvályúba, ellátható alumínium kerettel, de ellátható gumiszéllel is, és ekkor önmagában is lerakható tetszőleges, sima felszínre.

Tisztítható söpréssel, gépi szőnyegkefével, porszívóval, de nagynyomású mosóval is.

Elkészíthető intarziás logós verzióban is (B125-ös szőnyeg), amivel igen látványosan alakíthatja ki előtereit.

Szín: 10 színben készül, ami jelentősen kitágítja a saját arculat kialakításának lehetőségét.

Méretek (vastagság 11 mm): Tetszőleges méret kialakítható, a felhasználói igények alapján


B125 - CG-FELOG

Szín: 10 szín kombinációjával

Az előző szönyegből (B124 - CG-FEL) kialakított logózott verz. Nagyon erős, kopásálló, nem felgyűrődő szőnyeg, 100% polipropilénből.
Ideális minden olyan helyre, ahol nagy és állandó a terhelés, sokan járnak rajta.

A logózás lehetővé teszi, hogy cége küllemét, üzenetét, imidzsét közvetítse ügyfelei felé, megbízhatóságot, minőséget sugározva.

Kérjük adja meg elképzeléseit, terveit a küllemről, formáról, és mi elkészítjük arra a legjobb megoldást.

Méretek (vastagság 11 mm):
A vevő igényeinek megfelelő méretben. A logó betétje maximum 2m x 3m


B115-CG-CAL  - Finoman bordázott szennyfogó szőnyeg méretre szabva

Erős, megbízható, kopásálló szennyfogó szőnyeg,, bordázott felszínnel, 100% polipropilénből, lágy PVC alapra ültetve.

Magas nedvszívási tulajdonságok. Kiváló választás a kültéri szennyfogók (sárlehúzók) utáni területekre - a beltéri területek tisztán és szárazon tartására.

Javasolható szállodákba, bankokba, közösségi létesítményekbe, irodaházakba, üzletekbe, üzletközpontokba, éttermekbe, iskolákba, stb.

Elhelyezhető szőnyegvályúba, ellátható alumínium kerettel, de ellátható gumiszéllel is, és ekkor önmagában is lerakható tetszőleges, sima felszínre.

Tisztítható söpréssel, gépi szőnyegkefével, porszívóval, de nagynyomású mosóval is.


10 különböző, a szennyeződésekree nem érzékeny színben, ami széles egyéni választást tesz lehetővé.
Elkészíthető intarziás logós verzióban is (B116-os szőnyeg), amivel igen látványosan alakíthatja ki előtereit.

Méretek (teljes vastagság 13,5mm):
Tetszőleges méret kialakítható, a felhasználói igények alapján
Szín: fekete, szürke, kék, sötétkék, okkersárga, barna, sötétbarna, zöld, türkízzöld, piros


B116 - CG-CALOG

Szín: fekete, szürke, sötétbarna, világosbarna, kék, piros

Az előző szőnyeg logózott változata.

Kialakítása, anyaga, külleme mindenben megegyezik az előző (B115-ös) szőnyeggel, azonban abba precíziós lézervágással mintát illesztünk (gyakorlatilag intarzia-technikával készül: a kivágott részt kiszedjük, és egy azonos alakú, anyagú, de más színnel pótoljuk, és a beillesztett részt rögzítjük)

A technika révén mind kettő, mind töb színből kialakítható szőnyeg, ám a színek számával az ára is emelkedik.

Amennyiben egy szőnyegből annak negatívjára is szüksége van, úgy a negatívra már jelentősen nyomottabb ár adható.

A logó képét elektronikus file-ban kérjük.

Méretek (vastagság 22 mm):
Tetszőleges méret kialakítható, a felhasználói igények alapján


B18-ABN Szennyfogó szőnyeg

 

Nagy igénybevételre, akár nagyobb tömeg általi használatra tervezett, strapabíró szőnyeg.
Igen jól viseli a folyamatos járkálásból adódó igénybevételt
Erős szennyeződésmegkötő képességű nylon szálak
Alkalmas a padozathoz ragasztásra, vagy rögzítés nélküli fektetésre is
Alkalmas bejárati futószőnyegnek

100% poliamid-nylon
Vastagság: 9,2mm

Szín:
kék, barna, antracit

Méretek (vastagság: 9,2mm):
1m x folyóméter
(maximális hossz 21m)B119 - CG-SAL

Szín: fekete, szürke, barna

Igen erős, szélesen bordázott kiváló szennyfogó szőnyeg, 100% polipropilénből, lágy PVC alapra ültetve.

Nagy kopásállóság,gal és nagy vízmegkötő kapacitással.

Bár tetszőleges méretben rendelhető, de az ideális nedvszíváshoz javasolt, hogy a menetirányú hossz elérje a 4-6 lépést (belépéskor mindkét talp 2-3-szor érintkezzen a szőnyeggel). Ezzel igen jelentős takarítási kiadást előzhetnek meg, és az iroda, üzleközpont, áruház, intézmény külleme is szebb lesz még esős napokon is.

A szőnyeg minden nagy terhelésű területre javasolható, mint pl. iskolák, közintézmények, szállodák, irodaházak, banok, kórházak, gyárak, stb.

Elhelyezhető szőnyegvályúba, ellátható alumínium kerettel, de ellátható gumiszéllel is, és ekkor önmagában is lerakható tetszőleges, sima felszínre.

Tisztítható söpréssel, gépi szőnyegkefével, porszívóval, de nagynyomású mosóval is.

Méretek (vastagság 16 mm):
Tetszőleges méret kialakítható, a felhasználói igények alapján
B19-NDP Szennyfogó szőnyeg

 

Felületi kialakítása révén kiemelkedő szennyeltávolító hatás
Ideális süllyesztett bejárati szőnyegtartókba
Szintén kiváló előtéri futószőnyegként

Szálak anyaga: UV stabilizált oldatokkal festett 100% polipropilén
Szálmagasság: 5,2mm
Súlya: 2,5 kg/m2
Vastagság: 10,8mm

Szín:
szénfekete, szürke

Méretek (vastagság: 10,8mm):
1m x folyóméter
2m x folyóméter
(maximális hossz 21m)


VISSZA ELÉRHETŐSÉG


  Elérhetőség: infokovox.hu; Tel:+36-1/780-1446  2008 - kovox.hu